17 Sep
het dak gepost door Pieter-Jan Jacobs

Afgelopen weekend zijn we begonnen aan het dak. Zaterdag werd gevuld met nog kleine werkjes en "bouwshoppen", maar zondag was het dan uiteindelijk droog en konden we het stro in het dak steken. Na een beetje gekluns en gevloek en met wat hulp van de buurman kregen we de gehuurde pannenlift aan de praat en kon het stro zo naar boven om dan op 'elegante' wijze, met ons volle gewicht tussen de spanten te worden geperst.
P1020603
P1020606
Toen al het stro zijn plaatsje in geduwd was, was het de beurt aan de onderdakplaten. Na een dik uur (of misschien eerder twee) bleek helaas dat de strobalen een klein beetje te hoog zijn en dat de platen geen plat vlak vormen, maar een Ardens heuvellandschap... niet direct de bedoeling dus. Morgen komt dan de redding uit de hemel onder de vorm van Karel, onze schrijnwerker, die opnieuw de praktische oplossing bracht.
P1020610
P1020634
Vrijdagavond hopen wij jullie dan ook een dak te kunnen laten zien waar al het stro in zit en waarop een mooi plat onderdak ligt. De foto's volgen.
IMG_3910

Over de toekomstige bewoners

Pieter-Jan – de bouwheer… kwam enkele jaren terug al enthousiast thuis met een artikel over bouwen met strobalen en mag nu – naast zijn twee andere jobs – zijn ambitie om het snelheidsrecord strobalenhuizen-bouwen te verbreken proberen waarmaken…

Reitske – de werfleidster… is al even enthousiast over het strobalenverhaal, maar probeert af en toe wat voetjes op de grond te houden al is ook zij misschien wat optimistisch met een doctoraat dat af moet en het bouwen van een huis waar ze geen seconde van wil missen…