23 Nov

Mijn voornemen om wekelijks iets te schrijven over ons strobalenwedervaren is blijkbaar al ver zoek... maar hier ben ik dan toch met de gebeurtenissen van de voorbije weken. Vorige week hadden we een weekje vakantie om aan ons huisje te bouwen. We zijn gestart met een heerlijk weekendje Ardennen waar we niet aan werken noch aan bouwen hebben gedacht, maar op maandag zijn we er, de voorbije tegenslagen vergetend, terug ingevlogen.
P1020813
We hebben eerst alle pannen naar het dak gebracht (neen, ze zijn nog niet gelegd, maar dat zal niet lang meer op zich laten wachten), waarmee onze eerste dag aardig gevuld was (Matthijs: bedankt alweer voor de hulp!).
P1020814
P1020821
P1020818
Dinsdag, donderdag en vrijdag werden voorbehouden voor de muren op de eerste verdieping die ondertussen op de laatste laag na volledig klaar zijn.
Op woensdag hebben we Karel geholpen met het meest prettige werk ooit: de osb-platen aan de onderkant van het huis bevestigen. Geen werk voor mensen met claustrofobie, want onder de platen heb je soms zelfs geen plaats om je hoofd te draaien; het gaat vooruit gelijk bonen knopen (zoals ze bij ons zeggen); je wordt vuil en koud van op de grind en in de modder te liggen, maar ook dat overleven we wel weer. Na één dag had ongeveer één vijfde van de platen zijn plaats gekregen, wat niet echt een hoopgevende conclusie van de dag was. De rest van de platen werden deze week gelegd (chapeau voor Karel, Jeroen en Pieter-Jan) en iedereen is gelukkig dat dat gedeelte geschiedenis is...
P1020829
Zaterdag gingen we mijn zusje helpen die ook aan het verbouwen is (want blijkbaar moet iedereen dat op hetzelfde moment doen...) en zondag brachten we een eerste lading stro voor de vloer naar binnen.
Deze dinsdag kwam Hein van Casa Calida om ons op weg te zetten voor de muren op zolder en nu we weten hoe dat in zijn werk gaat, kunnen we verder om die af te werken. De komende weekends zal druk gewerkt worden aan de vloer waar stro in moet, leidingen en dan geleemd moet worden: wie dus graag eens met modder speelt, mag dus altijd iets laten weten ;-)

De reacties

Over de toekomstige bewoners

Pieter-Jan – de bouwheer… kwam enkele jaren terug al enthousiast thuis met een artikel over bouwen met strobalen en mag nu – naast zijn twee andere jobs – zijn ambitie om het snelheidsrecord strobalenhuizen-bouwen te verbreken proberen waarmaken…

Reitske – de werfleidster… is al even enthousiast over het strobalenverhaal, maar probeert af en toe wat voetjes op de grond te houden al is ook zij misschien wat optimistisch met een doctoraat dat af moet en het bouwen van een huis waar ze geen seconde van wil missen…