7 Jan
de kerst"vakantie" gepost door Reitske

De voorbije twee weken hadden wij vakantie om aan ons huisje te werken en werken moesten we, want het was dat of bevriezen...
We zijn gestart met de laatste hand te leggen aan de leidingen in de vloer beneden, met natuurlijk nog wat aanpassingen want "misschien zouden we de tv toch beter daar zetten? Of misschien daar, dat heb je een mooier zicht naar buiten?..." maar uiteindelijk heeft alles zijn plaats gekregen en liggen ze allemaal in het stro, te wachten op leem. En daar kwam de vrieskou als spelbreker tussen, want bevroren leem laat zich nu eenmaal niet zomaar verwerken. Dus moesten we andere werkjes bedenken.
De eerste maandag zijn de ramen geplaatst, geen werkje voor ons, maar wel heerlijk om te zien hoe onze reuzekerststal plots veranderde in een echt huis. Wij vinden ze alvast prachtig.
P1020956
P1020962
P1020968
Ondertussen hebben wij buiten rommel opgeruimd, not a nice job, but it has to be done...
Daarna hebben we de muren van de zolder afgewerkt: nog een paar dagen prutswerk, maar de laatste baal stro heeft haar plaats gevonden! Als alles goed gaat, was dat de laatste keer dat we in ons huis muren moesten bouwen.
P1020957
Ondertussen is ook de helft van de muren binnen geschoren en zijn er gigantische hoeveelheden los stro die ons huis bevolkten opgeruimd en in de paardenstal van onze overbuurman terechtgekomen.
P1030011
Het bleef maar kouder en kouder worden, dus lemen bleef uit den boze. Voor het laatste weekend huurden we dan maar een hoogtewerker om onze muren buiten te scheren. Uiteraard kon ook dat niet zonder de nodige pech verlopen.
P1030047
Onze haagschaar die eerder die week al een onderhoud nodig had omdat ze vol strostof zat, besloot om het opnieuw te begeven. Gelukkig vonden we zondagochtend iemand die de volledig bot geworden messen wou slijpen, maar blijkbaar was dat niet voldoende, want ze bleef tegensputteren.
P1030038
Zondag zijn we dus vroegtijdig moeten stoppen, wat ons wel nog wat rustige uurtjes opleverde om er maandag achter onze bureau's terug tegenaan te kunnen. Donderdag gaat Pieter-Jan de laatste muren buiten scheren en dan maar hopen dat we snel iemand vinden die ze wil pleisteren...
P1030056

De reacties

 1. Sven Gevers zei 3675 dagen geleden

  Dag Reitske & Pieter-Jan,
  Wij gaan ook bouwen – in ellezelles(elzele)niet zo heel ver van jullie – met strobalen en zijn aangesloten bij casacalida. Mogen wij eens komen kijken naar jullie woning?
  Met vriendelijke groeten,
  Sven & Cindy

 2. tine Vermeulen zei 3672 dagen geleden

  amai, dat is echt wel al een huis aan het worden!!

Over de toekomstige bewoners

Pieter-Jan – de bouwheer… kwam enkele jaren terug al enthousiast thuis met een artikel over bouwen met strobalen en mag nu – naast zijn twee andere jobs – zijn ambitie om het snelheidsrecord strobalenhuizen-bouwen te verbreken proberen waarmaken…

Reitske – de werfleidster… is al even enthousiast over het strobalenverhaal, maar probeert af en toe wat voetjes op de grond te houden al is ook zij misschien wat optimistisch met een doctoraat dat af moet en het bouwen van een huis waar ze geen seconde van wil missen…